א

החזר ממכבי בגין עלות ניתוח פרטי

טרם הרפורמה בקופת חולים, מכבי אישרה לבעלי מכבי מגן זהב סבסוד/החזר בגין ביצוע ניתוח מטעם רפואי באופן פרטי. במקרה שלי הקופה אישרה כי הכללים שיחולו עליי לגבי ביצוע ניתוח X הם הכללים שהיו קבועים טרם הרפורמה. כך שאני זכאית לסבסוד הקופה בגין ניתוח פרטי. אלא שהקופה מנסה לרמות אותי ולטעון שלפי הכללים טרם הרפורמה אני זכאית לסכום זעום בגין עלות שכר מנתח, לפי סכום הקופה יוצא שאני אממן יותר מחצי מעלות שכר מנתח פרטי. לאור הנתונים שלעיל: 1. מה ניתן לטעון למול הקופה בעניין על מנת שתממן שכר מנתח ראלי? איזה ראיות כתובות ניתן לדרוש שהקופה תמציא על מנת להוכיח את ההחזרים בגין שכר מנתח פרטי שהיו קבועים בקופה טרם הרפורמה? האם יש תקנון הקובע זאת וכולי...? 2. מה ניתן לעשות ואיך ניתן לדעת או להוכיח את העלויות ההחזר של הקופה לגבי שכר מנתח טרם הרפורמה?? תודה רבה

עו"ד עמיקם חרל"פ

הביטוחים המשלמים של קופ"ח כגון :"מכבי זהב" מעוגנים בתקנון שמועבר ללקוחות הקופה ומוגדרים כ-שב"נ (שירותי בריאות נוספים). במידה והקופה אינה עומדת בתנאי התקנון אותו היא פרסמה ומסרה ללקוחות ניתן להגיש כנגדה תביעה בביה"ד לעבודה. איני יודע מה ההגדרה שלך לשכר מנתח ריאלי, אך אני מניח שניתן יהיה למצוא את גובה הכיסוי המקסימאלי בתקנון. במידה והשכר מנתח שאת מבקשת שינתח אותך עולה על כך אין דרך לחייב אותם לשאת במלוא העלות. מצ"ב קישור לחוברת השב"נ המפורסמת באתר קופ"ח מכבי. http://www.maccabi4u.co.il/SIP_STORAGE/files/3/7463.pdf