מיכל

בעל נוסע עם הבת לחו"ל

שלום עו"ד יונתן בעלי לוקח את הבת שלי לטיול בלונדון בעוד פחות מחודש. המצב ביני לבינו לא הכי טוב בלשון המעטה ואני יודעת שיש לו חבר קרוב באירלנד. משום מה יש לי תחושה לא טובה שהוא יישאר עם הילדה מעבר ל-4 ימים שהוא אמור להיות בלונדון וייסע לחבר שלו לזמן ממושך יותר בלי ליידע אותי או לשאול אותי. איך אני יכולה להיות בטוחה שהוא יחזור עם הילדה שלי לארץ בזמן באיזה אמצעים אני יכולה לנקוט כדי לשמור שלא ייקח לי אותה ליותר זמן?

עו"ד יונתן דה פריס

את לא יכולה להיות בטוחה 100% שהוא יחזור! את צריכה להכין מסמך בו הוא מתחייב להחזיר את הילדה לארץ תוך זמו ספציפי ומוגדר אם הוא לא יחזור בניסבות אלו תוכלי להגיש הליל באנגליה או אילנד לפי אמנת האג להיות 100 % בטוח - דורש בטחונות רציניות ( שאבוד על דירה, מכונית וכו'- אם יש לו !

עו"ד איתן ליפסקר

כדאי גם להתנות במפורש שאי החזרה במועד תהווה הפרה של אמנת האג והסכמה למתן צו מיידי להחזרת הילדה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חטיפת ילדים