פלוני

החזרת ילד

אני עם הבן שלי בחו"ל. אמא שלו רוצה שאחזור מייד לישראל. אני לא מתכוון לחזור כרגע. אנחנו גרושים ויש בינינו הסכם. האם היא יכולה להוציא לי צו להחזיר אותו מייד?

עו"ד איתן ליפסקר

בעקרון אם הילד נמצא מחוץ למקום מגוריו הרגיל ואחד ההורים לא מסכים לכך הרי שפתוחה בפניו האפשרות לפעול להחזרתו בהתאם לאמנת האג. ההליך מהיר מאוד יחסית להליך משפטי רגיל אולם בד"כ אינו כולל צו להחזרה מיידית של הילד. בכל מקרה, אם היא תרצה לפעול בדרך זו היא תצטרך להגיש את ההליך במקום הו נמצא הילד כעת.

עו"ד יונתן דה פריס

ברור שהיא צריכה להגיש התביעה במקום בו נמצא הקטין אבל היא תוכל לקבל עזרא מהמח" הבינלאומישל משרד המשפטים

עו"ד יונתן דה פריס

אני צריך הרבה יותר מידע ממה שספקת על מנת לענות על שאלתך כגון: מה כתוב בהסכם ? באיזה תנאים יצאת לחו"ל ? האם סיכמתם מועד חזרה?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום חטיפת ילדים