רון

ועדה רפואית לערעורים - נכות עבודה

שלום, אבי יצטרך בקרוב להופיע בפני ועדה רפואית לעררים בעניין נכות בעבודה. האם הוא רשאי להיות מיוצג בהליך ע"י רופא מטעמו, ע"י עו"ד או שניהם. האם הועדה תסכים לשמוע את הרופא? תודה מראש, רון

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

רון, רופאים בדר"כ לא מגיעים לועדה הרפואית אלא מציידים את הנכה בחוו"ד רפואית מטעמם.לעומת זאת, ובאם הנך מעוניין , עו"ד המתמחה בייצוג נכים בפני ועדות רפואיות, יכול לייצג ולהופיע עם הנכה בועדה הרפואית.

רון

עו"ד וייס קרטיה, תודה על המענה המהיר. ברור לי שעו"ד יכול לייצג בועדה הרפואית, אבל אני שאלתי האם רופא רשאי בכלל להופיע בועדה ולייצג את הנכה, או שרק עו"ד רשאי. בסך הכל הויכוח עם הרופאים בועדה אינו משפטי שכן הם אינם משפטנים, אבל על קביעותיהם הרפואיות, מגוחכות ככל שיהיו, לא ניתן לערער. לכן חשבתי שיצוג ע"י רופא יהיה יעיל יותר ואולי ימנע מהועדה לקבל החלטות שגויות. כמובן שלצורך ערעור על החלטת הועדה יש צורך בעו"ד. אשמח לשמוע את דעתך

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

רון, נכה יכול להגיע לועדה בליווי כל אדם, ובכלל זה , רופא. השאלה האם רופא יהיה מוכן לבוא עם הנכה. כפי שאמרתי, לא נהוג שרופא יגיע באופן אישי לועדה, אלא יצייד את הנכה בחוו"ד רפואית. אם רופא מוכן להופיע עם הנכה לועדה, אני לא רואה כל מניעה.