סימון

היי שלום אני סובל מלחץ דם גבוה מזה כשנה יותר אפילו שעומד על 200-140 רציתי לדעת אם ניתן לקבל נכות כלל

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית גדקר אהרוני

ראשית, נדרש לבחון בדחיפות מה הסיבות לעלייה בלחץ דם. ייתכן שזה תסמין של מחלה מסויימת. בכל אופן: קביעת דרגת נכות בשל יתר לחץ דם מחייבת הוכחה על קיומו של יתר לחץ דם קבוע. אין במדידה אחת של לחץ דם, עם ערכים חריגים, כדי להעניק אחוזי נכות בגין יתר לחץ דם. בפנותך לועדה, יש להקפיד להמציא מספר מדידות של לחץ דם ע"י רופא, יחד עם פירוט הטיפול התרופתי שהינך מקבל. לצורך זכאות לקצבת נכות כללית יש צורך באחוזי נכות משוקללים בשיעור 60%, לפחות או 40% כאשר נכות אחת מתוכה הינה בשיעור של 25%. לפרטים נוספים ומפורטים, ניתן לתאם פגישה, 08-6492011.