לימור

ערר על החלטות ועדה רפואית

אני עצמאית, לאחר תאונת עבודה. הועדה הרפואית של הביטוח הלאומי קבעה לי נכות זמנית בדרגת נכות של 50%. אינני מקבלת החלטה זו, משום שחלק מרגלי משותקת ואני מוגבלת גם בעבודתי וגם בחיי יום יום. נאמר לי שאוכל לערור עד 60 יום. האם הערעור צריך להיעשות בהצהרה שלי או עלי להיעזר ביעוץ משפטי. בהחלטה נאמר שעלי להגיש ערר מנומק למחלקת נפגעי עבודה בסניף מגורי. בנוסף, אילו הטבות מגיעות לי?

item.Author מנהל הפורום עו"ד אילנית גדקר אהרוני

לימור שלום, מאחלת לך בריאות שלמה. על החלטת הוועדה הרפואית מדרג הראשון אפשר לערער בפני הוועדה הרפואית לעררים. את הערר, בצירוף נימוקים, עלייך למסור בכתב בתוך 30 יום ממועד קבלת ההודעה על החלטת הוועדה הרפואית. במידה והגשת את הערעור במועד ולא ציינת בו נימוקים, יוארך המועד להגשת הנימוקים ב-30 יום נוספים. את הערר והמסמכים ניתן לשלוח באופן הבא: * באמצעות אתר אינטרנט (יש לבצע רישום) - מילוי טופס מקוון ושליחתו בצירוף המסמכים הנוספים ישירות לסניף. * באמצעות אתר אינטרנט (יש לבצע רישום) - מילוי טופס באופן ידני, ושליחתו בצירוף המסמכים הנוספים באמצעות שירות שליחת מסמכים באתר. * הגשת הטופס והמסמכים בדואר, בפקס או בתיבת השירות של הסניף לפי מקום המגורים. הוועדה הרפואית לעררים מורכבת משלושה רופאים מומחים, שאינם עובדי הביטוח הלאומי. הוועדה לעררים רשאית לאשר את החלטת הוועדה הרפואית (הראשונה), לשנותה או לבטלה. החלטת הוועדה הרפואית לעררים הינה סופית, ואין לערער עליה אלא בשאלה משפטית בלבד בפני בית הדין האזורי לעבודה. הייתרון בשכירת שרותי עו"ד, נובע בעיקר מכך שבעקבות התעסקותו היומיומית בנושאים אלה, הוא מעודכן יותר בנהלים ובחוק וכן בעל נסיון רב בהצגת ענייני מרשו. אשמח לסייע לך במידע ופרטים נוספים, בפגישה פרונטלית, אצלנו במשרד: 08-6492011. עו"ד ונוטריון - גדקר אהרוני אילנית.