רון

שאלה לגבי הכנה לוועדה רפואית בביטוח לאומי

שלום, קרובת משפחה שלי סובלת עקב שבץ מוחי משיתוק ביד שמאל ורגל שמאל וגם מבעיות לב קשות. היא הייתה בוועדה רפואית אך הגיעה לשם לא מוכנה וכנראה שנתנו לה בביטוח לאומי פחות ממה שמגיע לה בתחום הניידות והשרותים המיוחדים. שאלותיי הן: 1. האם יש מומחה לניידות ולשרותים מיוחדים שמכיר את הנעשה בוועדות הביטוח הלאומי וניתן להתייעץ בו כדי לראות אם יש טעם בכלל לגשת שוב לוועדה? 2. כיצד עליה להגיע מוכנה יותר לוועדה? 3. חשוב: האם היא צריכה לשלם על חוות דעת פרטית עבור הוועדה או שיש דרך להימנע מהוצאה כספית זו? 4. אם היא סובלת ממספר ליקויים רפואיים מתחומים שונים, האם היא צריכה להביא מסמכים מכל רופא בנפרד או רק מכתב כללי מרופא המשפחה למשל? בתודה מראש!

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרב וייס-קרטיה

רון, לועדה כדאי להגיע לאחר קבלת ייעוץ משפטי מתאים על מנת שעוה"ד יבדוק האם בנסיבות העניין, אכן מגיעות זכויות נוספות. בערעור , בדר"כ , כדאי להצטייד בחוו"ד רפואית מרופא מומחה לכל תחום בנפרד (באם רלוונטי לערעור),איליו תופנו ע"י עוה"ד, שיתן התייחסות לאמור בועדה עליה מוגש הערעור.