טל

האם צריך לנסוע לרומניה?

שלום רב האם לאחר קבלת הדרכון או בכל שלב שהוא צריך לנסוע לרומניה ע"מ להוציא את הדרכון שם? שמעתי שדרושה נסיעה ע"מ להוציא שם דרכון ביומטרי או משהו כזה...

חיים ינאי עו"ד

טל שלום, הגשת בקשה לדרכון ביומטרי נעשית דרך השגרירות הרומנית בישראל וכעבור חודש מהבקשה ניתן לקבל אותו פיזית. הבעיה היא שעל מנת להגיש את הבקשה יש צורך במסמכים וביניהם תעודת לידה רומנית של המבקש + מספר אישי ממשרד הפנים הרומני ואם הוא נשוי גם תעודת נישואין רומנית, אפילו שהוא התחתן לא ברומניה.