ליאור

השגת תעודת לידה ממולדובה

שלום רב, סבי נולד בקישינב בשנת 1923 והבנתי שלאור כך יתכן ואוכל לקבל אזרחות רומנית. כיצד ניתן להשיג את תעודת הלידה שלו? שהרי היום קישינב שייכת למולדובה. אציין גם כי סבי נפטר לפני מספר שנים.

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

לדעתי יש למצוא מישהו בקישינב , לתת לו יפוי כח שייצג אותך בשלטונות המעמד האישי ויבקש שם את תעודת הלידה של הסבא. אם הילדים של הסבא בחיים רצוי שאחד מהם יעשה זאת ולא אתה.

מ

תקבע תור לפגישה בשגרירות מולדובה ותזמין שם תעודת הלידה של סב. תביא לשם מישהו דובר רוסית ומסמכים המקשרים אותך לסבך ומסמכים של סבך.

ליאור

תודה רבה. אילו מסמכים למשל?

מ

מסמכים של סב,תעודת לידה של ילדו (הורך), תעודת לידה שלך, דרכון וכו'