צדיק קובי

האם לאחר קבלת אזרחות אני חייב להוציא דרכון כדי לא לאבד שוב את האזרחות

שלום, אני נמצא בהליך של קבלת אזרחות רומנית, סבי וסבתי עזבו את רומניה בשנת 1951 בשנה שלא אולצו לוותר על אזרחותם, השבוע קיבלתי את האישור שקיבלתי את האזרחות, אך נאמר לי ע"י מי שמטפלת לי בנושא שלפי החוק הרומני אני חייב למלא את המסמכים להוצאת דרכון תוך שלושה חודשים, אחרת אצטרך לבצע שוב את תהליך בקשת השבת האזרחות (מתוך מחשבה שאולי ויתרתי על האזרחות שוב...), זאת לאחר שאמרתי לה שאני מעדיף לחכות עם הוצאת הדרכון לשלב מאוחר יותר (לצורך פיזור ההוצאות). אני עובד מול בחורה רומניה שאמנם דוברת עברית, אך לא שפת אם, ואני חושש שיש חוסר הבנה בינינו, האם לפי הכרותכם את החוק הרומני, זהו המצב? תודה מראש, קובי

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

כן. זה המצב לפי תקנות חדשות שיצאו בנידון. אבל אינך מאבד את האזרחות ועל סמך האישור שיש לך תוכל לבקש בבוא הזמן אישור חדש.