מאיר

שלום. נישבעתי בשגרירות וכעת אני בתהליך של הוצאת ת.לידה. אני עובד את התהליך עם עו"ד אך יש לי תחושה שדברים יכולים לזוז יותר מהר והוא לא בדיוק מזיז את ז

שלום. נישבעתי בשגרירות וכעת אני בתהליך של הוצאת ת.לידה. אני עובד את התהליך עם עו"ד אך יש לי תחושה שדברים יכולים לזוז יותר מהר והוא לא בדיוק מזיז את זה למעני. נאמר לי על ידו שלהוציא תעודת לידה לוקח מינימום 3 חודשים. ומשם עוד תקופת המתנה לדרכון. האם זה הגיוני? האם לעבור עו"ד יכול לעזור לי או שכבר מאוחר כי כל התהליך גבר נעשה על ידו? והאים לפנות למשרד הפנים הרומני ישירות יעזור לי? הרי אני כבר אזרח מאז ההשבעה.

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

אני מציע כי תמשיך בטיפול אותו העורך דין. הרישומים ברומניה לוקחים זמן . אין כדאיות כי תפנה בעצמך למשרד הפנים הרומני

מאיר

תודה רבה. האם יש לי דרך ללחוץ את העו"ד שמטפל עבר בקייס? יש לי תחושה שמנפנפים אותי. אולי לשכוא את שירותך לעזור מולו?

צביקה

על מנת להגיש בקשה לדרכון רומני אחרי תהליך ההשבעיה, צריך שיהיה לך תעודת לידה רומנית ת ,תעודת זהות רומנית , ומספר זהות רומני ( CNP) , לי זה לקח בערך חצי שנה ורק ביוני אני יוכל להגיש בקשה לדרכון , ולפי מה שהבנתי את הדרכון מקבלים רק 40 יום אחרי הגשת הבקשה .