רן

סבא יליד מולדובה האם יש זכאות?

היי, סבי נולד ברישקני ב-10/09/1941, בעיצומה של מלחמת העולם השנייה. הוא נולד ממש בזמן המלחמה בעת הבריחה מהנאצים ולכן מעולם לא הייתה לו אזרחות רומנית. האם הוא נולד בתאריך שבו השטח היה שייך לרומניה? אם כן, האם אפשר לבסס את הזכאות לאזרחות רומנית על בסיס הלידה בשטח רומני על אף שלא היה אזרח רומניה? הוא חזר לכפר רק אחרי המלחמה כשהיה זה שייך לברית המועצות ולכן גם תעודת הלידה עם תאריך לידתו ומקום לידתו הונפקו על ידי ברית המועצות. תודה!

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

לפי המידע שמסרת סבא שלך היה אזרח רומני ועל בסיס זה אתה יכול לדרוש גם אזרחות רומנית. אפילו שתעודה הלידה ערוכה בשפה הרוסית בתנאי שהיא מציינת תאריך לידה + מקום לידה בהתאם לפרטים שמסרת.