שרה ברוך

חידוש דרכונים רומניים

בעלי נולד ברומניה ועל כן הוא הוציא לילדים דרכונים רומניים, כעת צריך לחדש אותם כי עברו חמש שנים בינתיים בעלי נפטר האם צריכה להיות בעייה עם חידוש הדרכונים של הילדים, הילדים נולדו בישראל ובעלי הוציא להם בזמנו תעודות לידה רומניות. האם אפשר שהילדים יטוסו לרומניה ויעשו את התהליך שם?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

את מדברת על ילדים כאילו הם קטינים. אם הם קטינים הם צריכים להיות מלווים על ידי ההורים ובמקרה שלך על ידך , כאשר את צריכה להוכיח כי בעלך נפטר. הרומנים לא מחדשים דרכונים כי אם מוציאים חדש . בהזדמנות זו הם בודקים את כל השתלשלות הענינים וכיצד התקבלה האזרחות וצריכים להמציא להם את המסמכים.לדעתי הם ירצו לראות גם את מסמכי האזרחות ותעודת לידה ונישואין רומנית של בעלך ז"ל + אישור האזרחות שלו. אין צורך לנסוע לרומניה כי גם שם יבקשו את אותם המסמכים. ניתן לסדר את כל הדברים כאן.