קובי

שינוי צבע הדרכון הרומני

קיבלתי דרכון רומני בבוקרשט, הדרכון בצבע חום ולא בצבע אדום כפי שנהוג לקבל, מופיע בדף השני בדרכון נולדתי ואני גר בישראל, יש לי גם דירה בבעלותי ברומניה האם ניתן לשנות את צבע הדרכון ולרשום מגורים ברומניה בעקבות הדירה שלי? תודה מראש

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

בהתאם לחוקים הבינלאומיים לרבות אלה של ישראל ורומניה לאדם יש מקום מגורים אחד, מרכז החיים, Domicille . בדרכון לא כתוב מגורים אלא רק מקום הוצאה . הדרכון שלך הוצא בבוקרשט . אין קשר למקום מגורים שלך. לגבי הצבע אינו משנה. באם ברצונך לשנות את מקום המגורים הקבוע מישראל לרומניה יש לנקוט בפעולות נוספות שלא מתאימות לדיו בפורום זה.

דני

הצבע נעשה כנראה כהה יותר לכולם.