קרינה

הוצאת אזרחות לקרובי משפחה

שלום רב, לאחרונה אושרה לי האזרחות לפי סעיף 11, כנכדה לסבתי ז"ל אשר התגוררה בבסרביה בשנים הרלוונטיות. כעת אמי (הבת של סבתא) מעוניינת גם היא להגיש בקשה לקבלת אזרחות. הבנתי שגם אם אני כבר קיבלתי אזרחות, היא עדיין תצטרך לאסוף ולהגיש את כל המסמכים כנדרש. השאלה שלי היא האם עצם העובדה שאני כבר קיבלתי אזרחות (מתוקף כך שהוכרה בדיעבד אזרחותה של סבתי ז"ל אני מניחה), יקצר את ההליך עבורה? אני המתנתי שנתיים וחודשיים לקבלת האישור. תודה מראש על התשובה

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

העובדה שאת קיבלת אזרחות לא מקדמת את הדרך לגבי אמא שלך וגם לגבי אחיך וכל אחד מהם צריך לקבל אישור מהרשות ברומניה לגבי הקשר שלו לסבתא ומצב אזרחותה.