אורן

אישור אזרחות לחידוש דרכון.

שלום קראתי שלחידוש דרכון אין צורך יותר באישור אזרחות. האם זה נכון? שאלה נוספת ששאלתי בעבר ולא קיבלתי תשובה ברורה. יש לי 3 ילדים, 2 קיבלו איתי את האזרחות והשלישית נולדה לאחר שהייתי אזרח. השלישית קיבלה אישור אזרחות ו-2 הילדים שעשו איתי אזרחות לא קיבלו אישור אזרחות אלא רק אני. הוצאתי לכולם דרכון ללא בעיה. מדוע 2 הילדים שקיבלו אזרחות איתי לא קיבלו אישור אזרחות? הוצאת האזרחות היא בעקבות אבי שנולד שם. תודה

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

לא נכון. צריך להמציא להם גם אישור אזרחות של מבקש הדרכון. לגבי השאלה הנוספת, צריך לראות את התעודות שברשותך. לא ניתן להשיב ללא עיון במסמכים.