משה אדוארד הולנדר

הזמנת דרכון רומני לבעל אזרחות רומנית

כדי להזמין דרכון אני צריך להציג גם תעודת נישואין בפורמט רומני.מי רשאי להכין עבורי מסמך זה?לצורך זה יש נוטריון מתאים בבאר שבע? יש בידי תעודת לידה ואישור אזרחות רומנית.האם יש להציג מסמכים נוספים עבור הוצאת דרכון רומני? מה הפרוצדורה?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

החוק הרומני דורש מאזרח רומני לגרום לרישום פרטיו האישיים במרשם התושבים ברומניה. לכן מי שנשוי בישראל והוא אזרח רומני צריך להמציא מרומניה תעודת נישואין רומנית. פעולה זו מבצעים דרך הקונסוליה הרומנית אלא אם מדובר באזרח שלא איבד את אזרחותו הרומנית.