ליאור

הוצאת דרכון רומני בבוקרשט

במידה ואני נוסע למשרד הפנים בבוקרשט, האם זה יכול לעזור/לזרז את תהליך הוצאת הדרכון עבורי. אבא שלי הוא אזרח רומני שקיבל את אזרחותו חזרה בשנה האחרונה בארץ. במידה ואפשרי לבצע זאת בבוקרשט, אילו טפסים עליי להביא להם?

חיים ינאי עו"ד

ליאור שלום, אני מבין כי אביך איבד בזמנו את האזרחות הרומנית ולכן עשה בקשה ל- redobandire de cetatenie , לפיכך אתה יכול לקבל את האזרחות רק דרך הליך זה. רוב הפונים מכינים את התיק הדורש מסמכים שונים וביניהם היעדר רישום פלילי מישראל והיעדר רישום פלילי מרומניה וחותמים על הבקשות בשגרירות רומניה המאמתת את החתימות. החומר נשלח לועדה של משרד המשפטים המפרסמת ברשומות את הבקשות ולאחר בדיקה מאשרת או דוחה אותן. לדעתי ניתן להגיש את הבקשה הנ"ל גם ברומניה בפני משרדי הועדה הנ"ל, אך התיק צריך להיות מוכן עם כל המסמכים הנחוצים ועליו להתייצב אישית שם. רק לאחר קבלת האזרחות ניתן יהיה להתחיל בהליך רישו פרטים אישיים בפני משרדי מעמד אישי ברומניה ובסופם להגיש בקשה לדרכון ע"י השגרירות כאן או ישר ברומניה, כאשר עליך להתייצב אישית שם.