אזרחות רומנית - פורום דרכון / אזרחות רומנית

שאלה חדשה
  • עדנה

    נשלח ע"יעדנה 19:45, 27 בפברואר 2013

    שלום, אבא שלי עלה לארץ בשנת 1951, האם משמעות הדבר שלא ויתר על אזרחותו? מהו התהליך אותו עליי לעבור כדי לקבל אזרחות רומנית ודרכון לי ולילדיי (בני פחות מ 18)?

    השב
  • מנהל הפורום:עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

    חיים ינאי עו"ד,מנהל הפורום

    12:01, 28 בפברואר 2013

    בדרך כלל מי שעלה באותה השנה לא איבד את האזרחות, אך יש להוציא את ההוכחה לכך ממשרד הדרכונים ברומניה.
    בשלב הראשון יש להוציא תעודת לידה מרומניה ולפנות על פיה למשרד הדרכונים.
    אם האזרחות קיימת, יש להתאים את השם ברומניה בשם המופיע בדרכון הישראלי הנ"ל ולקבל מספר אישי cnp
    ותעודת נישואין רומנית.
    לאחר מכן ניתן לבקש דרכון.
    לאחר ביצוע הפרטים האישיים של אביך ברומניה את זכאית לבקש אזרחות יחד עם הילדים מתחת לגיל 14 .

    תגובה
  • 13:37, 28 בפברואר 2013

    תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
    תעודת הלידה אצלנו, האם ניתן לפנות לשגרירות רומניה או עדיף ישירות למשרד הדרכונים ברומניה?
    מה עם הילדה בת ה16?
    האם נתין לעשות את ההליך לבד. כמה זמן הוא אורך? מה העלות דרך עו"ד?

    תגובה
מנהל הפורום:עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

מנהל הפורום: עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

משרדו של עו"ד ינאי קיים משנת 1966 ונותן שירותים משפטיים שונים בישראל והחל מ-1996 גם ברומניה. עו"ד ינ
למידע נוסף

053-9367351 חיוג
הודעה

הפורום מיועד לכל המתעניין בקבלת אזרחות ודרכון רומני, ענייני החזרת רכוש או פיצוי תמורתו ופנסיות מרומניה בגין העבודה ורדיפות, עסקים ברומניה, טיפול בענייני רישומים של מעמד אישי ברומניה, טיפול בתאונות דרכים לאזרחים ישראליים ברומניה, מתן חוות דעת לבתי משפט בישראל לגבי החלת חוקים רומנים, תרגום מסמכים ואישורים נוטריונים אפוסטיל וכן לכל בעיה אחרת בקשר לרומניה.