• 27 בפברואר 2013

    אזרחות רומנית

    שלום,
    אבא שלי עלה לארץ בשנת 1951, האם משמעות הדבר שלא ויתר על אזרחותו? מהו התהליך אותו עליי לעבור כדי לקבל אזרחות רומנית ודרכון לי ולילדיי (בני פחות מ 18)?

    27 בפברואר 2013
  • מנהל הפורום חיים ינאי עו"ד 28 בפברואר 2013

    אזרחות רומנית

    בדרך כלל מי שעלה באותה השנה לא איבד את האזרחות, אך יש להוציא את ההוכחה לכך ממשרד הדרכונים ברומניה.
    בשלב הראשון יש להוציא תעודת לידה מרומניה ולפנות על פיה למשרד הדרכונים.
    אם האזרחות קיימת, יש להתאים את השם ברומניה בשם המופיע בדרכון הישראלי הנ"ל ולקבל מספר אישי cnp
    ותעודת נישואין רומנית.
    לאחר מכן ניתן לבקש דרכון.
    לאחר ביצוע הפרטים האישיים של אביך ברומניה את זכאית לבקש אזרחות יחד עם הילדים מתחת לגיל 14 .

    28 בפברואר 2013
    • 28 בפברואר 2013

      אזרחות רומנית

      תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
      תעודת הלידה אצלנו, האם ניתן לפנות לשגרירות רומניה או עדיף ישירות למשרד הדרכונים ברומניה?
      מה עם הילדה בת ה16?
      האם נתין לעשות את ההליך לבד. כמה זמן הוא אורך? מה העלות דרך עו"ד?

      28 בפברואר 2013
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?