נורית

הוצאת דרכון רומני

שלום, אמי נולדה ברומניה ועלתה לארץ בשנות החמישים. האם אני ובני זכאים לדרכון רומני?? אם כן, אילו מסמכים עלי להמציא? תודה.

חיים ינאי עו"ד

שלום נורית, כיוון שלא ציינת בדיוק את שנת העזיבה מרומניה אינני יכול לדעת אם היא לא איבדה את האזרחות. אני מניח כי איבדה את האזרחות והיא צריכה לנקוט בהליך של redobandire de cetatenie , רכישה מחדש של האזרחות המחייב הכנת תיק מסמכים וביניהם הוצאת תעודת לידה מרומניה, התאמת השם לשם המופיע בדרכון הישראלי והוצאת אישור פלילי בישראל ורומניה + אפוסטיל , תעודת נישואין ותעודה על אזרחות ישראלית. המסמכים צריכים להיות מתורגמים לרומנית ונושאים חותמת אפוסטיל . צריך לחתום על הבקשה והצהרה נוספת בפני הקונסול הרומני והבקשה הולכת לרומניה לבירור ואישור.