אמיר נוה

קבלת אזרחות רומנית

שלום.הוריה של אמי זכרונם לברכה הם ילידי רומניה.הם ברחו מרומניה ב1939 עקב עליית הנאצים לשלטון.הם ברחו לפרס ולאחר 10 שנים שאמי הייתה בת שנה ב1949 הם עלו לארץ.יצויין שהם לא ויתרו אף פעם על אזרחותם הרומנית.יש בידי אמי את הדרכונים של הוריה ז"ל.אמי דוברת רומנית רהוטה ואני מדבר ומבין קצת.האם אנו זכאים לאזרחות רומנית? בתודה מראש אמיר נוה

שם:חיים ינאי עו"ד

אין צורך בויתור על אזרחות על מנת להפסיד אותה. ב-1939 חוקק חוק ברומניה, שמי שעוזב את הארץ לתקופה של יותר מ-6 חודשים ולא חוזר, מאבד אוטומטית את האזרחות. לכן אמא שלך איבדה את האזרחות. מאידך, לפי חוק אזרחות חדש, יש לה אפשרות לבקש את החזרת האזרחות. רכישה מחדש של האזרחות. ניתן לפנות למשרדנו בתיאום מראש.