רועי

קבלת אזרחות רומנית דרך סבא יליד רומניה

שלום רב. אני מתעניין בהוצאת אזרחות רומנית ע"ב היותו של סבי יליד רומניה. סבי נולד ב 38 בעיר צרנוביץ שהרי כיום היא אינה תחת ריבונות רומנית. כמו כן לאחר המלחמה התגורר בעיר קלוז' ועלה לארץ בשנת 51. האם אני כנכו זכאי לקבל אזרחות? כמו כן, האם קיימת חובה לרציפות בין הדורות? ז"א אמי חייבת בהוצאת האזרחות על מנת שאהיה זכאי גם? תודה, רועי.

חיים ינאי עו"ד

אכן, העיר בה נולד סבא שלך הייתה שייכת באותה השנה לרומניה, ומי שנולד בה קיבל אזרחות רומנית. צריך להמציא תעודת לידה . ניתן לדעתי לדלג על אמא שלך אך היא צריכה לבצע כמה חתימות פורמליות. יש לתאם פגישה מראש.