ירון

אזרחות רומנית

שלום, אבי ז"ל נולד בצ'רוביץ בשנת1932. עלה לארץ בעליית הנוער והוריו אחריו. אף אחד מהם לא ויתר מעולם על אזרחותו הרומנית. הגשתי בקשה לשגרירות אוקריינה לקבלת תעודת הלידה שלו. כרגע אין בידי אף מסמך. האם אנו זכאים לאזרחות רומנית? גם הדורות הבאים?

חיים ינאי עו"ד

אין צורך בויתור מפורש של האזרחות הרומנית, על מנת לאבד אותה בשנת 1939 חוקק חוק ברומניה שמי שעוזב את הארץ ליותר מ-6 חודשים ולא חוזר אזרחותו נשללת אוטומטית. לכן ההורים שלך איבדו את האזרחות. מאידך, עפ"י חוק אזרחות חדש במקרים כאלה ניתן לבקש לרכוש מחדש את האזרחות. לגבי הדורות הבאים הדבר אינו אוטומטי וכל דור צריך לבקש לרכוש מחדש ולעמוד בתנאיי החוק. כעת קיימת הצעה ברומניה לא להעניק יותר אזרחות למי שנולד בישראל הואיל ואין הדדיות בין שני המדינות בהענקת אזרחות למי שנולד בתחומן. ניתן לפנות למשרדנו בתיאום מראש.