שלי

דרכון רומני ברומניה

שלום, אני קיבלתי אזרחות רומנית ואני מעוניינת עכשיו להוציא דרכון כמה זמן התהליך לוקח? אילו מסמכים צרכים להגיש? אני אהיה ברומניה בסביבות החודשיים הקרובים , האם יהיה לי מהר יותר להוציא את זה שם? האם פשוט ללכת למשרד הפנים שם ? תודה רבה לי

עו"ד חיים ינאי

שלום שלי, החוק הרומני מחייב אזרחים רומנים לרשום ולעדכן את פרטיהם האישים במרשם האוכלוסין הרומני. לפיכך יש להמציא תעודת לידה רומנית הנושאת מספר זהות cnp ובמקרה המתאים גם תעודת נישואין רומנית אפילו שהנישואים נערכו במקום אחר. עם מסמכים אלה ניתן לבקש דרכון בקונסוליה הרומנית או לפנות ישר למשרד הדרכונים בבוקרשט רומניה ולבקש שם vrgeanta . יש שם הליך של דחיפות שהוא הליך יקר יותר אך יותר מהיר.

sur

אני צאצא הוריי בעלי אזרחות מחדש שקבלו ב1998 האם התהליך לא מהיר יותר קצר יותר וזול יותר אם עושים הכל ברומניה ...הכוונה להוציא אזרחות לי שאני הבן יליד ישראל.האם לא יהיה קצר יותר וזול יותר להתחליל שם?