יואב

אזרחות של סבתא

סבתא שלי(מצד אמא) עלתה ב1950 מרומניה, אני סבור שהיא לא איבדה את האזרחות שלה. בהנחה ואני מוצא את תעודת הלידה שלה, כמה זה מסובך (פרוצדורלית,כספית) להשיג לי,לאחי ולאמא שלנו אזרחות רומנית?

חיים ינאי עו"ד

אני מניח ממכתבך כי הסבתא אינה בחיים. צריך להוכיח את אזרחותה הרומנית ואמא שלך צריכה לבקש אזרחות רומנית. צריך ראשית כל תעודת לידה של הסבתא, אם היא נפטרה צריך שהמבקש יוכיח את הקשר המשפטי בינו לבין הנפטר על מנת שיקבל תעודה מתאימה.