עדן

דרכון רומני

שלום, אבא שלי קיבל דרכון רומני משגרירות רומניה בארץ, ואני רוצה להוציא דרכון רומני. מה עליי לעשות? כמה זמן אורך התהליך עד לקבלת דרכון רומני? האם עליי לדעת רומנית? אילו מסמכים דרושים? והאם ישנה דרך להוציא דרכון מבלי שיהיה עליו חתום שניתן בארץ ישראל? תודה רבה

חיים ינאי עו"ד

על מנת להוציא דרכון, קודם אתה צריך שיהיה לך אזרחות. תברר עם אביך באיזה דרך הוא קיבל את האזרחות ואז עליך ללכת באותה הדרך. דרכון ניתן לבקש רק בסוף הדרך לאחר רישום פרטים אישים ברומניה.