ליאת

סדר חתימות

שלום , אמי אזרחית רומניה ,נולדה ברומניה שלא איבדה את אזרחותה . אני ביתה נולדתי בארץ וכעת אני רוצה להסדיר עניין של דרכון ואזרחות. אמרו לי בשגרירות הרומנית שאני צריכה : 1. אישור על אזרחות ישראלית שלי ושל אמי. 2. אישור ממרשם האוכלוסין של ושל אמי. 3. תעודת לידה של הארץ. ודרכונים ישראלים כמובן. אני לא זוכרת מה סדר החותמות שצריך להעביר אותם. אמרו לי חותמת נוטריונית, חותמת של בית המשפט המחוזי ואחד של משרד החוץ מה סדר החותמות שאני צריכה להעביר? האם יבדקו אם אני יודעת רומנית לפני שיתנו לי דרכון? ואם כן, באיזה רמה? איפה אני יכולה למצוא את נוסח השבועה הרומנית שצריך להישבע? בברכה, ליאת.

חיים ינאי עו"ד

לפי התיאור שלך נראה כי אמא שלך איבדה את האזרחות. חותמות האפוסטיל שמים על מסמכים מקוריים וגם על אישורי תרגום של הנוטריון. לפני הדרכון יש עניין של קבלת האזרחות וגם שם עלולים לבדוק אם את יודעת רומנית.