עינת

הוצאת תעודת לידה

שלום רב, סבתי נולדה בעיר צ'רנוביץ בשנת 1929. בשנת לידתה הייתה העיר חלק מרומניה ואילו כיום נחשבת לחלק מאוקראינה. מבדיקה עלה כי על מנת להוציא דרכון רומני, עליה להמציא תעודת לידה, שאכן נולדה ברומניה! לאור העובדה שעברו שנים רבות ובשל מלחמות חילופי שלטונות ושינויי גבולות עולה השאלה לאיזו שגרירות עלי לפנות על מנת להוציא את תעודת הלידה המבוקשת? בהתאם לאמור בחוק סבתי זכאית לאזרחות רומנית על אף שכיום מדובר באוקראינה וזאת בשל שנת הלידה שלה. האם הוצאת תעודת הלידה הינה פרוצדורה סבוכה או שזה אפשרי? אודה להכוונה או להפנייתי למשרד עו"ד אשר יוכל לעזור לי בתהליך הוצאת האזרחות מתחילתו ועד סופו.

חיים ינאי עו"ד

הפרוצדורה היא סבוכה. צריך להוציא את תעודת הלידה מצרנוביץ. באם את רוצה לפנות לעורך דין גם משרדנו מטפל בנושאים אלו.

קובי

כמה יכול לעלות כל התהליך פחות או יותר עד להוצאת דרכון במצב כזה?