אביב רבקה

אזרחות רומנית

שלום רב, אימי ילידת 1927 פלטיצ'ן רומניה, עלתה לישראל דצמבר 1949, נפטרה לפני שנתיים. אני מעוניינת להוציא אזרחות רומנית וכמובן דרכון לי ולילדיי. נאמר לי שיש להוציא תחילה מסמך עלייה של אמא ממשרד הפנים , ורק אחר כך להמשיך בהליך בעזרת עו"ד. מה עליי לעשות? תודה, רבקה אביב

חיים ינאי עו"ד

יש לפנות לעו"ד מומחה שיוציא תעודת לידה עבור אמא שלך. הואיל והשלטונות הרומנים לא נותנים מסמכים עבור אנשים שנפטרו, רק לאחר הוכחת זכאות של המבקש, יש להמציא גם תעודת פטירה ותעודת לידה שלך וגם צו ירושה. כל זאת לתרגם לרומנית אישור נוטריוני אפוסטיל לצורך הגשת בקשה לתעודת לידה. הפניה למשרדנו היא באמצעות תיאום פגישה מראש.