משה

אזרחות רומנית

שלום, אני נכד לסבא וסבתא עולי רומניה. עקב עלייתם הם ויתרו על אזרחותם הרומנית ולא חידשו אותה עד היום. מעוניין לברר בנוגע להוצאת אזרחות רומנית. האם נדרשת ידיעת השפה הרומנית? מהו טווח העלות המשוערת של תהליך הוצאת האזרחות? לפני מספר שנים עקב בעיה בנושא תאריך הלידה, סבא שלי ניגש לשגרירות רומניה ודרכם הצליח להוציא מידע מהארכיון לגבי לידתו ברומניה. האם מידע שכזה מהסב מספיק או שנדרש גם מהסבתא? בנוסף, האם עלות התהליך יכולה להצטמטם עקב עזרה פעילה של הסב והסבתא במילוי מסמכים ברומנית וגישה לשגרירות? תודה רבה.

חיים ינאי עו"ד

מי שאין לו אזרחות ונולד ברומניה, רשאי לבקש מחדש אזרחות. ההליך הוא מורכב וממושך ונדרש גם ידיעת מה של השפה הרומנית. יש להוציא תעודת לידה מרומניה לגבי המבקש וזה צעד התחלתי בלבד. השם ברומניה צריך להיות זהה גם מבחינת האיות לשם הרשום בדרכון הישראלי. עזרה פעילה של הסבא, הסבתא אינה מורידה את ההוצאות כי מדובר בתרגומים נוטריונים ופעולות נוספות. כל מקרה נבחן לי נסיבותיו הוא וגם עלותו הכספית. אין האמור במידע דלעיל מהווה ייעוץ משפטי וכל מקרה לגופו צריך להבדק באופן פרטני.