דניאל

השבעת אמונים בקונסוליה

שלום שמי דניאל .. הייתי מעונין לקבל את עזרתכם בבקשה . אני נמצא בתהליך הוצאת דרכון רומני כרגע ולשמחתי לאחר שנה ו10 ימים הגיע אליי המכתב של השבעת אמונים לרומניה עכשיו יש לי מספר שאלות 1)יש לי כרטיס טיסה לימים הקרובים לכמה חודשים ולפי מה שהבנתי לאחר שלושה חודשים אזרחות מתבלטת לי ואבד הסיכוים לקבל שוב ?? 2)במידה ואני נשאר קבעתי לעצמי כבר תאריך הגעה בשגרירות אמרו לי שצריך להביא רק פספורט ותמונות פספורט ??ואני צריך לדעת לקרוא רומנית (למרות שאני לא יודע זה יהווה בעיה ??)) והאם צריך להביא עוד משהו מלבד מה שפירטתי כאן !! 3)לאחר שנשבעתי הבנתי שיש תהליך של עדכון הרשויות ברומניה על זכאות ויש לקחת מספר כולשהו ותעודת לידה אז רק התהליך כמה זמן הוא יקח לי ואם הוא גם באותו עיקרון קריטי של עד שלושה חודשים ??? ואם הוא מלווה בהוצאת כספית שנית ביחד עם עזרה של עו"ד תודה רבה לעוזרים ישמח לקבל תשובה

חיים ינאי עו"ד

הבנו כי כבר נשבעת כי התאריך של 3 חודשים הוא כבר לא קריטי. אם קיבלת הזמנה לבוא להשבע היא בתוקף 3 חודשים בלבד. לגבי הרישומים ברומניה אזרח רומני חייב לרשום את תעודת הנישואין שלו ואם לא נולד ברומניה לקבל תעודת לידה רומנית ומספר זהות אלא תנאים להגשת בקשה לקבלת דרכון. הדבר לא פשוט וכדאי להעזר במי שמומחה בדבר. מידע זה אינו מהווה ייעוץ משפטי אלא מידע כללי בלבד. למשרדנו ניתן לפנות בתיאום מראש.

בוב

היי, אני באותו מצב בדיוק כמו דניאל (כנראה שחררו אתמול נאגלה של הזמנות להשבעה אחרי שנה של המתנה) ואשמח אם תוכל לענות לשאלות שהוא שאל. לא באמת ענית לשאלות 1, 2 ו-3...

דניאל

אז ככה בוב אני בדקתי את זה היום לפי מה שאני הבנתי צריך להגיע לשגרירות יש לקבוע תור לפני ולהגיע עם תמונות פספורט ודרכון שם עלייך להשבע ולקרוא שתיי שורות ברומנית. אחרי זה הם אמורים לתת לך תאריך הגעה לשגרירות לבוא לקחת את תעודת אזרחות זה תהליך ראשון אחרי כל זה הדרכון המיוחל יש לבצע מספר דברים לפני הגשה לדרכון שכמובן עורכי דין יכולים לעזור לך בזה את צריך תעודת אזרחות מספר לידה אישי ועוד איזה קוד כולשהו עדיף להתייעץ עם עורך דין שעלות בסביבות 500 יורו ומעלה תלוי למי הולכים כל המסמכים והכל אמורים להגיע בסיבות שלושה חודשים לפי מה שהבנתי לאחר שיש לך את כל המסמכים האלה אפשר לגשת להוציא דרכון ויש לשלם אגרה של 1200 שקל והדרכון מגיע תוך חודש ימים ואתה צריך לבוא לקחת אותו אישית מהשגירות בתל אביב