גיא פלד

אזרחות לדור שלישי כשהדור הראשון איננו בחיים עוד

שלום, ברצוני לברר זכאות לאזרחות רומנית במקרה שכל הסבים והסבתות ילידי רומניה, אולם אין לי תיעוד ברור לכך, וכולם לצערי אינם עוד בעולם הזה. מצד אחד הסבא והסבתא שלי עזבו ב1947 לישראל (עוכבו בקפריסין). מהצד השני הם ברחו במלחה״ע לברה״מ ונשארו שם עד 1973, ועלו ארצה. האם יש מה לעשות במקרה כזה?

חיים ינאי עו"ד

מבחינה עקרונית מי שהיה לו אזרחות רומנית ונפטר, צאצאיו זכאים לבקש לקבל אזרחות רומנית. דא עקא מסיפור המעשה שלך נשללה האזרחות הרומנית מהסבים והסבתות שלך, על אף זאת אם הם היו בחיים חוק האזרחות הרומני מאפשר להם לבקש רכישה מחדש של האזרחות. הואיל והם נפטרו הצאצא של כל אחד מהם זכאי לבקש עבורם את החזר האזרחות ולהמשיך אחר כך לעצמו. הבעיה המעשית היא כי צריך להוציא תעודות לידה של הנפטרים הנ"ל . גם אם יש לך פרטים מדוייקים הדבר אפשרי אך מסובך.