חוה

אזרחות רומנית

עליתי לארץ בשנת 1963 כילדה, למיטב זיכרוני הורי ויתרו על האזרחות כדי לעלות לארץ. יש בידי תעודת לידה. האם זה הליך מסובך והאם ילדי זכאים להוציא דרכון? תודה, חוה

חיים ינאי עו"ד

גם אם איבדת את האזרחות, את רשאית לרכוש אותה מחדש. תעודת הלידה שלך צריכה להיות מהשנים האחרונות. אם תקבלי את האזרחות ותבצעי את הדרישות לרישום הפרטים האישיים שלך ברומניה (קבלת מספר זהות, קבלת תעודת נישואין רומנית) יהיו זכאים גם ילדייך לבקש באותה דרך את האזרחות הרומנית,