מוטי

דרכון רומני

שלום. אבי עלה בגיל 4 לארץ מרומניה בשנת 1958 או 1959 (לא זוכר בדיוק). אני חושב שהוא ומשפחתו נאלצו לוותר על האזרחות הרומנית שלהם. אימו עדיין בחיים, אך אני לא יודע אם יש לה מסמכים כלשהם (אני חושב שהיא אמרה שהבית חולים שבו אבי נולד נסגר או משהו כזה) האם יש דרך שאני אוכל להוציא דרכון רומני ולעבוד באירופה? מה משך הזמן שלוקח? ומה העלויות? תודה מוטי

חיים ינאי עו"ד

אביך איבד את האזרחות הרומנית, קיימת אפשרות שיוכל לבקש אותה בחזרה ולאחר פרצודורה של רישום פרטים אישיים שלו ברומניה הוא יהיה זכאי לבקש דרכון. בשלב זה אתה תוכל לבקש גם אזרחות רומנית ובסופו של הליך לקבל דרכון רומני. לגבי זכויות העבודה עליך לברר במקום אחר. מידע זה אינו מהווה ייעוץ משפטי אלא מידע כללי בלבד.