רויטל

זכאות לאזרחות

שלום סבתי נולדה ברומניה ועלתה לארץ ב-1951. אימא שלי (הבת שלה) נולדה בארץ. סבתי נפטרה לפני 6 שנים. אני יכולה להוציא אזרחות רומנית?

עו"ד חיים ינאי

התשובה היא חיובית. צריך להתחיל בהוצאת תעודת לידה של הסבתא ולהכין לה תיק לאזרחות post mortem. אמא שלך זכאית אף היא לקבלת אזרחות, אם אינה רוצה ניתן לדלג עליה וצריך מצידך להוכיח כי האמא היא הבת של הסבתא ואת הבת של האמא ותקבלי אזרחות. לגבי הוצאת דרכון יש לבצע רישומים ברומניה ולהוציא לך תעודת לידה רומנית ומספר זהות ואם את נשואה תעודת נישואין רומנית. רק אחר כך ניתן לבקש דרכון. אני מציע כי תפני לעו"ד מומחה שיטפל בנידון.