תומר

תהליך להוצאת דרכון? פרטני...

שלום רב,אני מתעניין לגבי הוצאת דרכון רומני. להלן פרטי המקרה שלי : סבי וסבתי עלו לישראל בשנת 1958 מאזור טרנסילבניה ונדמה לי שהם חתמו על מסמך שהם וויתרו על אזרחותם הרומנית. אימי נולדה בארץ אך שני אחיה הגדולים יותר נולדו ברומניה,אחד מהם כיום מחזיק באזרחות רומנית ואף עושה עסקים שם. סבתי כיום ללא האזרחות הרומנית אך מחזיקה מסמכים כאלה ואחרים שמעידים על כך שהיא הייתה אזרחית רומניה. אלו שאלותיי: מהי הפרוצדורה לקבלת הדרכון? האם אימי יכולה לתבוע קבלת דרכון רומני בשביל עצמה ובשביל שאר המשפחה או שקודם לכן סבתי צריכה לתבוע את זכותה לאזרחות/דרכון ורק אח"כ אימי יכולה לתבוע? האם זה שדודי הגדול מחזיק באזרחות רומנית יכולה להקל במעט על התהליך? בתודה על העזרה, תומר

חיים ינאי עו"ד

להלן תשובותיי: 1. ראשית כל הסבתא צריכה לקבל אזרחות רומנית ולשם כך צריך תעודת לידה, צעד ראשון. אמא שלך יכולה לתבוע אזרחות רק בשביל עצמה. האזרחות עדיין לא מהווה דרכון. 2. לאחר שאמא שלך תקבל אזרחות וירשמו הפרטים האישיים שלה ברומניה גם אתה תוכל לבקש אזרחות ולאחר רישום פרטים דרכון. 3. העובדה שהדוד שלך מחזיק מחזיק באזרחות ודרכון לא מקנה לך כל זכות.