שמילוביץ חנן

נושא:

שלום רב , אבי יליד 1927 עלה לארץ מרומניה ב 1951 , נמצא במוסד סיעודי לאחר אירוע מוחי , אני ואחותי משמשים כאפוטרופוסים עפי חוק, שאלתי האם נוכח גילו ומצבו הבריאותי של אבי כדאי להתחיל בתהליך קבלת אזרחות רומינית לי ול 2 בני , אני מבין שהתהליך אורך זמן רב האם ניתן יהיה לסיים את התהליך שהחל (ובאיזה שלב) במידה וחס וחלילה יסיים האבא את חייו. האם בכלל ניתן להתחיל תהליך במצב הזה?

חיים ינאי עו"ד

המצב שלך מיוחד. אני ממליץ להתחיל מיד בהליך קבלת האזרחות. צריך תעודת לידה של אבא שלך וכן עליו לחתום על מסמכים בפני נוטריון . ההליך לא אורך זמן רב אך כדאי לנצל את העובדה שאבא שלך הוא המבקש. יש לתאם פגישה מראש.