נוי

מסמכים נחוצים ותהליך.

סבא, סבתא ואבא שלי נולדו כולם ברומניה ועלו יחד לישראל בשנת 1973. סבא שלי נפטר ולא ידוע לי אם הייתה לו אזרחות או לא אבל מכיוון שלסבתי יש אז אני מניחה שגם לו הייתה. אילו מסמכים אני אצטרך להגיש? כמה זמן לוקח התהליך ואיך הולך התהליך בכללי? אשמח לתשובה מפורטת עם המידע הנחוץ.

נוי

בהמשך לשאלה, האם צריך לשלוט בשפה?

חיים ינאי עו"ד

את אומרת שלסבתא שלך יש אזרחות במה זה מוכח? אם אין לה אזרחות אז היא צריכה קודם כל לבקש אזרחות, להסדיר רישום פרטים אישיים ברומניה ואחר כך אמא שלך ואחר כך את. הזמן הנחוץ נובע מהאזרחות של סבתא אם היית שולחת לי מסמך המוכיח את אזרחותה של סבתא הייתי יכול להתייחס לזמן שלוקח קבלת האזרחויות של האחרים. צריך ידיעת מה של השפה הרומנית

נוי

לא ראיתי במו עיניי אבל זה מה שהיא אמרה לי. אבל נצא מנקודת הנחה שכן יש לה וגם לסבא שלי שנפטר אבל לאבא שלי אין. מה יהיו המסמכים שאצטרך להגיש וכמה זמן בערך יקח התהליך? אם זה משנה, אני לא מתכוונת לגור ברומניה. והאם ידיעת השפה היא חובה ? כי אני לא דוברת את השפה בכלל. עד כמה זה ישפיע?