עדי

שלילת אזרחות

שלום רציתי לדעת איך אפשר לבדוק אם נשללה מסבתי (שעלתה לארץ בשנת 1946 מרומניה וכבר נפטרה) האזרחות הרומנית שלה ? תודה

חיים ינאי עו"ד

שלום רב, לפי חוק מ1939 שהיה בתוקף גם 1946 מי שעזב את רומניה לתקופה העולה על 6 חודשים נשללת באופן אוטומטי האזרחות שלו. אני מבין כי הסבתא שלך עזבה את רומניה בצורה לא חוקית (ללא דרכון) ולא דרך מעבר גבול לכן מבחינת הרישום ברשויות יכול להיות שהיא עדיין נמצאת ברומניה. מכל מקום במצב זה היא איבדה את האזרחות.