ליטל אברמוביץ

אזרחות רומנית

סבא וסבתא שלי ואבא שלי נולדו ברומניה, הם עלו לארץ וויתרו על האזרחות שלהם. לאבא שלי יש רק תעודת עלייה לארץ ישראל. בתעודת זהות שלו מופיע יליד רומניה. אני ביתו, האם מגיע לי אזרחות רומנית? ואיזה מסמכים אני צריכה בשביל לקבל את האזרחות?

חיים ינאי עו"ד

על מנת שתהיי זכאית לקבל אזרחות אחד הסבים שלך צריך לבקש בחזרה את האזרחות הרומנית שלו. ההליך מתחיל עם הוצאת תעודת לידה ולאחר מכן הרבה מסמכים נוספים. בסוף ההליך הוא מוזמן להישבע אמונים ומקבל תעודת אזרחות לאחר מכן יש לרשום את הפרטים האישיים שלו ברומניה במעמד האישי ולקבל מספר זהות רומני. במצב זה הוא יכול לבקש דרכון רומני אך אינו חייב. לעומת זאת הצאצאים שלו יכולים לבקש בעקבותיו גם אזרחות רומנית על סמך מסמכי הרישום ברומניה דלעיל.