גלי

אזרחות רומנית לתינוק שיוולד ברומניה

שלום רב, אני ובעלי עוברים לרומניה לאור עבודתו של בעלי. אין לנו אזרחות רומנית אלא רק ישראלית. אני בתחילת הריון וכנראה שהבכור שלנו יוולד ברומניה.לבעלי תהיה אשרת עבודה ולי אמורים גם לסדר בקרוב (בתקווה), האם התינוק זכאי אוטומטית לאזרחות רומנית? מהי הפרוצדורה? תודה מראש

חיים ינאי עו"ד

התנאי של חוק 21 מ-1/3/1991 בעניין אזרחות הוא כי לפחות אחד ההורים של הילד שנולד ברומניה יהיה אזרח רומני על מנת להקנות לילד אזרחות רומנית. לכן התשובה היא שלילית .

גלי

תודה על המענה המהיר. כמה זמן להערכתך יקח להשיג אזרחות רומנית מכוח זה שנעבוד ונגור שם?