גילעד רוזה

אזרחות רומניה

אמא שלי נולדה ב1933 בעיירה רומנית טלנשט/ קרנשט. בשנות מלחמת העולם השניה התגלגלה עם משפחתה לרוסיה ובסיום המלחמה לצ'רנוביץ, שאחרי המלחמה סופחה לבריה"מ. ב1973 עלינו ארצה. אמי בחיים. האם ניתן על סמך ניתונים שלעיל להחזיר לה אזרחות רומנית ובהתאם להחיל אותה גם עלי ועל אחותי.

חיים ינאי עו"ד

מציון מקום הלידה של אמא לא נשמע לי כי הוא היה בשטח רומניה. אולי בגלל שינוי האיות בין השפה העברית לרומנית. באופן עקרוני אם אימך נולדה בשטח רומניה, היא זכאית לבקש החזר אזרחות רומנית שאבדה לה עם סיפוח השטח לברית המועצות. לצורך כך כצעד ראשון יש להוציא תעודת לידה של אימך ולנקוט בהליכים להחזרת האזרחות. לאחר השלמת ההליכים כולל רישום פרטים ברומניה תהיה גם אתה זכאי לבקש את האזרחות הרומנית. אין מידע זה מהווה ייעוץ משפטי. על מנת לפנות למשרדנו יש לקבוע פגישה בראש.