• 10 באוקטובר 2013

    אזרחות רומנית

    לאישתh יש תעודת לידה מקורית ,
    אנו מעונינים לקבל אזרחות רומנית לאישתי ו ל3 לילדי ולנכדי
    1. מה המסמכים שדרושים לצורך הגשת בקשה לקבלת אזרחות
    2.מהו העלות כולל שכר טירחה של עורך דין . האם העלות ללא קבלת אזרחות לאישתי זולה יותר ?
    3. מהו הזמן המשוער לקבלת האזרחות?
    האם הילדים חייבים לדעת רומנית?

    10 באוקטובר 2013
  • מנהל הפורום חיים ינאי עו"ד 16 באוקטובר 2013

    אזרחות רומנית

    כנראה שלאשתך אין אזרחות רומנית לכן עליה לבקש לרכוש מחדש את האזרחות הרומנית, בהסתמך על כך שנולדה ברומניה.
    כל מבקש כנ"ל חייב לדעת ידיעת מה של השפה הרומנית , לרבות הילדים שלך.
    ההליך בקשת החזרת האזרחות מכיל הרבה מסמכים ותעודות ואין זה המקום המתאים לפרט כיוון שגם משתנה ממקרה למקרה.
    את הבקשה להחזרת האזרחות , כאשר התיק מושלם, מבקשים דרך הקונסוליה הרומנית.
    עניין של מחירים משתנה מקושי של מקרה למקרה לפעמים קיימים שיבושים בשמות כאשר השם בתעודת הלידה לא מתאים למסמכים האחרים ולכן העלות נקבעת לפי כל מקרה ומקרה. אם אשתך לא תקבל אזרחות רומנית, לדעתי גם הילדים לא יוכלו לקבל את האזרחות כי אז הם לא צאצאים של אזרח רומני.
    מידע זה אינו מהווה ייעוץ משפטח.

    16 באוקטובר 2013
שלום, מה השאלה המשפטית שלך?