ענת

אזרחות רומנית למי שעזב בזמן המלחמה

אבא שלי נולד בבוקרשט והיתה לו אזרחות רומנית. בשנת 1941 בהיותו ילד עם העברת טרנסילבניה להונגריה המשפחה עברה לקלוז' ומאוחר יותר לתוך הונגריה. אחרי המלחמה עלו לארץ. האם יש דרך לחדש את אזרחותו הרומנית והאם אנחנו ילדיו ונכדיו נוכל לקבל?

חיים ינאי עו"ד

אם אבא נולד ברומניה הוא זכאי לבקש את החזר האזרחות הרומנית שאבדה לו עקב בריחתו. לאחר שישלים את הליכי ההחזרה וישבע אמונים ויגרום לרישום הפרטים שלו ברשויות המעמד האישי ברומניה כאזרח רומני, יוכלו גם צאצאיו לבקש אזרחות רומנית באותה דרך שהוא ביקש.