אבישי

אזרחות רומנית

סבי, סבתי (עליה השלום) ואבי כולם נולדו ברומניה. אבי הגיע לישראל בגיל שמונה וחצי, בשנת 60 או 61. הוא וסביי נאלצו לוותר על אזרחותם בכדי שיוכלו לעלות לישראל ועתה הוא מנסה לחדש את האזרחות. ברצוני לדעת האם האישור הנוטריוני (ואני מניח חותמת האפוסטיל) צריך להיות כתוב ברומנית או גם באנגלית הוא תקף? כמו כן, האם זה נכון כי אזרח רומניה יכול להיכנס לארצות הברית שלא דרך ויזת תייר, קרי כמו הנהוג עם אזרחי בריטניה וצרפת (ללא ויזה)?

חיים ינאי עו"ד

כל מסמך שנשלח לרומניה גם אם הוא כולל חותמת אפוסטיל, יש לתרגם לשפה הרומנית, לרבות תוכן חותמת האפוסטיל שכתובה באנגלית. לגבי החלק השני של השאלה, יש לפנות לגורמים אחרים לקבלת מידע.