מאור

זכאות לדרכון רומני

שלום, סבי מחזיק בתעודת לידה רומנית מקורית משנת 1938 הוא עלה לארץ מברית המועצות בשנת 1973. רציתי לדעת בבקשה אם אני ומשפחתי זכאים לדרכון רומני. תודה.

חיים ינאי עו"ד

סבא שלך איבד את האזרחות הרומנית , כאשר השטח בו התגורר סופח לברית המועצות. יחד עם זאת לפי חוק מיוחד ברומניה הוא זכאי לבקש רכישת האזרחות . ההליך הוא מורכב , מסובך וצריך לדעת ידיעת מה של השפה הרומנית. לאחר שבקשתו תאושר הוא צריך להישבע אמונים ולקבל תעודה כי הוא קיבל אזרחות רומנית. לאחר מכן עליו לדאוג לרישום הפרטים האישיים שלו בתור אזרח רומני במשרדי מעמד אישי ברומניה ואז יהיה זכאי לבקש דרכון רומני. בשלב זה גם הצאצאים שלו יוכלו לבקש אזרחות רומנית וללכת באותה הדרך בה הוא נקט לקבל את האזרחות. מידע זה אינו מהווה ייעוץ משפטי.