נופית שרעבי

הוצאת דרכון רומני לבעלי ולי

שלום, בעלי נולד ברומניה והוא ומשפחתו עלו לארץ בשנת 1988 כאשר הוא היה בן 4 . אשמח לדעת מה ההליך להוצאת דרכון רומני לבעלי, אלו מסמכים צריך והאם גם אני זכאית לדרכון רומני?

עו"ד חיים ינאי

נופית שלום, את לא זכאית לאזרחות רק הילדים. צריך לשים לב עם איזה מסמכים הגיע בעלך לארץ. אם איבד ת האזרחות יחד עם הוריו, ניתן לבקש אותה מחדש בהליך של redobandire de cetatenie . לצורך כך המסמך הראשוני הוא תעודת לידה מרומניה ועוד סידרה של מסמכים ביניהם אישור על היעדר רישום פלילי מרומניה והיעדר רישום פלילי מישראל . המסמכים בעברית צריכים להיות מתורגמים מרומנית ומאושרים ע"י נוטריון ונושאים חותמת אפוסטיל. כאשר כל התיק מוכן את הבקשה עצמה מגישים בפני הקונסוליה הרומנית ברמת גן.