גיא

דור שלישי לילידי קישניוב

שלום עו"ד ינאי, רציתי לשאול בבקשה האם קיימת זכאות לדור שלישי לילידי קישניוב - סבא שלי שנולד שם בשנת 1927 וכבר איננו בחיים, או סבתא שלי שנולדה שם בשנת 1930 ואיננה דוברת רומנית. המסמך היחיד שמצאתי זה הויזות שלהם ממולדובה הסובייטית ובה יש שמות כפי שמופיעים בתעודות הלידה, עם שמות ההורים ומקום הלידה. האם לפי הקריטריונים אני אהיה זכאי לאזרחות או דרכון רומני? תודה!

חיים ינאי עו"ד

לפני שמדברים על דור שלישי, יש לטפל בדור הראשון , כיוון שרק מי שנולד בשטח רומניה זכאי לבקש את החזר האזרחות שאבדה לו. לאחר שבקשתו תאושר הוא צריך להישבע אמונים ולקבל תעודה כי הוא קיבל אזרחות רומנית. לאחר מכן עליו לדאוג לרישום הפרטים האישיים שלו בתור אזרח רומני במשרדי מעמד אישי ברומניה ואז יהיה זכאי לבקש דרכון רומני. בשלב זה גם הצאצאים שלו יוכלו לבקש אזרחות רומנית וללכת באותה הדרך בה הוא נקט לקבל את האזרחות. מידע זה אינו מהווה ייעוץ משפטי.

אלכס

לא מספיק. תצטרך להוציא תעודות לידה מקישינב...סיפור ארוך ויקר..