מירית

הוצאת דרכון רומני..

אבי ז"ל יליד רומניה...עלה לארץ סופ שנות ה60 תחילת 70...האם אני זכאית להוציא דרכון רומני עבורי ועבור ילדיי ולבעלי?

חיים ינאי עו"ד

יש לקבל אישור על אזרחות של אביך ז"ל. הליך זה דורש הוצאת תעודה מרומניה שלו ומסמכים נוספים וקבלת תשובה חיובית ממשרד האזרחות ברומניה. במידה והוא איבד את האזרחות, את תהיי רשאית להגיש בקשה בישראל לשגרירות ברומניה redobandire de cetatenie קבלת אזרחות מחדש. הליך זה דורש הרבה מסמכים, לרבות הוצאת אישור על העידר רישום פלילי בישראל וברומניה ותרגומם לרומנית. ילדייך זכאים גם הם לקבל אזרחות. לאחר קבלת האזרחות צריך לרשום את הפרטים האישיים ברומניה לקבל תעודות לידה רומניות ותעודת נישואין רומנית ואז אפשר להגיש בקשה לקבלת דרכון. בעלך לא זכאי לקבל אזרחות.