גילעד רוזה

שאלה נוספת

אמי נולדה בעיירה טלנשטי - בבסרביה ב1933. ב1920 בסרביה סופחה לרומניה. ב1939, על פי הסכם ריבנטרופ-מולוטוב הועברה לבריה"מ. אמי נולדה ב 1933, כאשר בסרביה הייתה רומנית. האם היא זכאית לאזרחות רומנית? אבי נולד בכפר Vasilevשבמחוז צ'רנוביץ ב1923 . לאחר התפרקות אוסטרו-הונגריה ב 1918 ועד סיפוח בריה"מ ב 1940 האזור נשלט ע"י רומניה. האם אבי זכאי לאזרחות רומנית? גם אם איננו בחיים?

חיים ינאי עו"ד

גם האמא וגם האבא זכאים לבקש החזר האזרחות הרומנית. במקרה שהם לא בחיים הצאצא שלהם זכאי לבקש בשמם וגם עבורו את החזר האזרחות הרומנית . הפעולה מתחילה על ידי הוצאת תעודת לידה של כל אחד מהם.